martes, 8 de mayo de 2007

HISTORIA DE INTERNET

1. DEFINIÓ PERSONAL DE WIKI.

Tot lloc web on col·laboren múltiples autors. En estos llocs qualsevol pot editar el seu contingut generalment utilitzant un navegador web.Wiki significa "ràpid" en hawaiano. El primer wiki va ser creat per Ward Cunnigham en 1995.Actualment l'exemple més important d'este tipus de projectes és l'enciclopèdia gratuïta Wikipedia.
2. TEMA UTILITZAT.
3. REFLEXIÓ PERSONAL SOBRE EL WIKI.

Em pareix agradable i senzill això del Wiki. Parlem d'un document colaboratiu que es diferència a un fòrum, perquè podem modificar el contingut del que s'escriu (crec no estar equivocada). Però què passa si les intencions de la persona que escriu no són necessàriament per a col·laborar. Tots sabem, que és difícil escapar de situacions en què es fa present comentaris altres, agreujants o fora de lloc. Ara bé, quin control es té sobre açò? Podem llavors abordar els avantatges i desavantatges del Wiki.

D'altra banda, si modifiquem la informació perquè entre tots podem "complementar-la i enriquir-la", però que passaria si en este procés, algú se li ocorre escriure qualsevol indegut, o que s'estiga intentant explicar una temàtica i s'escriu quelcom que no té res a veure amb la mateixa. On està el control de la qualitat del contingut? Em pareix que el wiki és una forma en línia nova de fer que tots participem i construïm les nostres pròpies definicions i explicacions respecte a qualsevol tema, però necessàriament ha d'haver-hi un control o una orientació sobre això.

No hay comentarios: