miércoles, 23 de mayo de 2007

JOCS TRADICIONALS D'ÀFRICA

BUCK (EGIPTE)
MATERIAL: Un dau per cada jugador que participe.

DESENVOLUPAMENT DEL JOC: Per a saber qui comença a jugar, cada participant tirarà una vegada el seu dau. El que obtinga major puntuació, és el que comença el joc.
Qui servisca menor puntuació, tira el dau una altra vegada, i la puntuació que isca s'agafa com el "número punt" del joc.
Es comença tirant tres daus el jugador que ha quedat primer. Guanya un tant per cada "número punt" que traga. Continuarà tirant els daus fins al moment que no servisca cap "número punt", cedint el torn al jugador del costat (sempre en el sentit de les agulles del rellotge).
El primer jugador a aconseguir 15 tants, és el que guanya el joc. Si un jugador trau els tres daus amb la mateixa puntuació, que no siguen "número punt", guanya un "xicotet joc" que li val 5 tants. Si trau tres "número punt", gana 15 tants.
Quan un jugador aconseguix 13 o 14 tants, ha d'aconseguir exactament la xifra que li falta fins a arribar a 15. Si trau més, el tirat no compta.

2 comentarios:

Unknown dijo...

Hola, nosaltres hem crat una pàgina web on es difón molt informació sobre l'awale, és www.awale.cat com que veig que t'interessa molt el tema de jocs tradicionals potser també t'interessarà aquesta web.

marc dijo...

Muy interesante si si